Over ons

Wat is de 12 inch race?

De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement die sinds 2003 plaatsvindt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. In een soort carnavalsoptocht op kinderfietsjes fietsen de deelnemers een route van zo’n 7 km door het dorp.  Jong en oud trekken er op uit om langs de route te genieten van al de grappige en originele creaties die in de stoet rijden.

Het doel van de race is om zo veel mogelijk geld op te halen voor goede doelen. Deze goede doelen richten zich op de genezing van kinderziekte(n) en het toveren van een lach op het gezicht van vele kinderen door het hele land. De deelnemers werven zoveel mogelijk persoonlijke sponsors en daarnaast zoekt de organisatie sponsors (meestal uit de plaatselijke middenstand).

Tijdens de editie van 2016 zullen de deelnemers starten op zaterdagavond 10 september om 18.30 vanaf het parkeerterrein van de Sportlaan en zullen hier ook weer finishen. Na de race vindt op dit terrein een evenement plaats met optredens van verschillende artiesten, een prijsuitreiking en uiteraard de bekendmaking van het eindbedrag en het uitdelen van de cheques aan de goede doelen.

Kortom: de 12 inch-race is een evenement voor jong en oud waar een groot gedeelte van de Pijnackerse inwoners voor uitloopt.

 

De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De 12 inch-race is een race voor volwassenen op kinderfietsen met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen.