De race

De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2003 plaatsvindt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De 12 inch-race is een race voor volwassenen op kinderfietsen met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen. Hiervoor zoekt de organisatie sponsors (meestal uit de plaatselijke middenstand) en werven de deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke sponsors.
Van de deelnemers wordt verwacht dat ze zo origineel mogelijk aan de start verschijnen. Hierdoor is het evenement een soort carnavalsoptocht op kinderfietsjes geworden waarbij de deelnemers vanaf het parkeerterrein van de Sportlaan een parcours (1 ronde) van 7,3 km zullen voltooien. De finish van de race is ook op het parkeerterrein van de Sportlaan waar een evenemententerrein is ingericht. Een groot podium zal worden neergezet voor de prijsuitreiking, bekendmaking van de cheque en de optredens van verschillende artiesten. Kortom: de 12 inch-race is een evenement voor jong en oud waar een groot gedeelte van de Pijnackerse inwoners voor uitloopt.
 

 

De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De 12 inch-race is een race voor volwassenen op kinderfietsen met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen.